úterý 16. dubna 2013

Předvelikonoční cvičák

Skutečně jen zocelení kynologové dorazili v neděli 30.3.2013 na cvičiště. Počasí jakoby zapomnělo otočit list v kalendáři.

A protože Aničku napadlo vzít si foťák a nebála se jej vystavit povětrnostním vlivům, můžeme náladu Velikonoc na cvičáku přiblížit i Vám...

foto: Anna Hříbková



Alík a Frim.
Největší brajgl dělají samozřejmě ti nejmenší...

dtto...

Frim a Bery

Zasněžená krajina kolem Bečvy. V dálce Bery a Frim.

Alík, Cho, Frim a já asi ne.

Družstevní lán.
Kupodivu jsme našli u lesa na sněhu opalující se komáry.

O kousek dál...

Frim před a Bery po  skoku do vody.

Cho

Autor článku a Honza

Autorka všech (tedy mimo tuto) fotografií.
Aniččin komentář
Na začátku jsou ještě čilí a nic netušící někteří psí účastníci, kteří už si potom tolik nevyskakovali. Zvlášť Alíček, který se nebojácně a poněkud nerozvážně pustil za ostatníma psíkama s delšíma nohama, ale zpátky nemohl, a tak se kvůli němu musela za potokem podniknout záchranná akce, bez které by na poláru zůstal dodnes nebo aspoň do doby, než by roztál sníh. Další se vodě nevyhýbali ani posléze, jiní radši jen pozorovali (obzvlášť lidé jsou v tomto směru nepoužitelní, jakoby se vody štítili). 

Ale to už také selhávala technika a snímky se mlží a mlží. Nicméně všichni kupodivu přežili, nezasněžili úplně, nezmrzli  a ještě dokonce někdy příště přišli na cvičák, i když nevěděli, jestli je nebude čekat další podobně náročná výprava nebo dokonce to, že by po nich někdo chtěl, aby psi poslouchali na slovo své pány, kteří se o to někdy dost zoufale snaží (čehož je Frim živoucím důkazem a statečně těmto snahám odolává).

Fotografická technika
Fotilo se na Canon PowerShot SX130 IS. Efektní blooming na některých fotografiích byl nevědomky způsoben snahou otřít sněhové vločky z objektivu mokrou pletenou rukavicí.

Další informace
Blooming [Wiki]


Žádné komentáře:

Okomentovat