pondělí 5. prosince 2016

Medová linecká kolečka

S blížícími se Vánocemi jsme v diskuzním cvičákovém kroužku začali probírat rodinné gastronomické speciality.

Na hromadnou žádost o recept na méně známé Medové linecké pohotově zareagoval Kuba, takže čtěte dál, nebudete litovat...



Původní, celkem nesdílný, recept

Zadělej na vále těsto z:

  • 20dkg másla
  • 50dkg hladké mouky
  • 20dkg cukru
  • 10dkg zahřátého medu
  • 1 vajíčka
  • lžičky jedlé sody a citrónové kůry


Z praxe

Víc v tom původním receptu není psané, takže ještě přidávám další postup:

Jak je těsto hotové, dáme ho na chvíli odpočinout do lednice. Potom těsto rozválíme, je dobré si ho rozdělit na menší díly a vyválet vždy jen jeden díl, z kterého vykrajujeme kolečka. Vykrajujeme tak abychom měli stejný počet koleček plných a koleček s prázdným středem. Kolečka skládáme na plech dál od sebe, protože se při pečení trochu nafouknou, pečeme v horkovzdušné troubě asi na 180°C, dokud nezačnou hnědnout. Chce to trošku odhad - i když je těsto světle hnědé, je ještě nedopečené, my to pečeme od oka. Po vychladnutí slepujeme marmeládou, nejlíp se nám osvědčila rybízová.

Žádné komentáře:

Okomentovat